Hel vitlökskyckling med kantareller

Hel vitlökskyckling med kantareller
Foto: TV4

Kantarellsäsongen är kort. Passa på och kombinera med vitlök och kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor färsk kyckling
  • 2 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 140 g bacon ( 1 paket)
  • 250 g färsk svamp
  • 2 msk + 1/2 dl hackad persilja
  • salt och malen vitpeppar
  • Fyllning:
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri

Gör så här

  1. Fyllning: Smula sönder det vita brödet. Skala och hacka den gula löken och vitlöken fint. Ansa sellerin och skär i små bitar. Fräs i smör och blanda ner i brödsmulorna. Krydda med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 175°. Torka av kycklingen inuti och utanpå. Gnid in den med salt och malen vitpeppar. Fyll kycklingen och lägg den i smord ugnssäker form. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i oljan. Hacka persiljan fint och rör ner. Pensla kycklingen med blandningen, sätt in den i ugnen och stek den i 1 timme och 10 minuter. Köttsaften i låret ska vara klar och genomskinlig.
  3. Borsta och hacka svampen. Skär baconet i strimlor. Lägg svamp och bacon i kall panna, sätt på värmen och låt fräsa tills vätskan kokat in. Fortsätt att fräsa tills baconet fått fin färg. Strö över resten av persiljan, lyft över kycklingen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept