Hel torsk med persiljesås

Hel torsk med persiljesås
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 1,5-2 kg torsk, färsk alt. gös eller gädda
  • salt
  • smält smör

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2-3 dl mjölk eller kaffegrädde
  • 2 dl persilja, finhackad
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • kokt potatis och purjolök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Klipp gälarna ur den rensade fisken och salta lätt. Lägg den i en smord ugnsform. Beräkna stektiden till ca 1 timme per kilo mitt i ugnen.
  2. Fräs margarin och mjöl till såsen och smula ned buljongtärningen. Späd med vatten och mjölk och småkoka 5 min. Smaka av och tillsätt persilja.
  3. Servera fisken genast den kommer ur ugnen med såsen och tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept