Hel matjessill med ägghack

Hel matjessill med ägghack
Foto: TV4

Det här är den ultimata sommarlunchen. Snabblagad, lättlagad och mycket läcker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st hela matjessillar
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 st rödlök
  • 1 knippa gräslök
  • vitpeppar, malen
  • 0,5 knippa dill

Till servering:

  • smält smör
  • nykokt färskpotatis

Gör så här

  1. Skaka och hacka äggen. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär gräslöken smått. Lägg rödlöksringarna runt kanten på fyra tallrikar.
  2. Blanda samman ägghack, gräslök och vitpeppar. Fördela blandningen mitt på varje tallrik. Placera sillarna ovanpå ägghacket och dekorera med dill.
  3. Smält smör och låt var och en hälla smör över sin portion. Färskpotatis smakar gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept