Hel kokt kyckling med rotfrukter

Hel kokt kyckling med rotfrukter
Foto: TV4

Om du köper en hel kyckling kan du koka den och få den härligaste buljong på köpet. Ställ sedan buljongen kallt och avlägsna fettet som flutit upp. Då kan du laga en läcker soppa av buljongen. Både gott och smalt!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • 1 gul lök
  • 20 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 30 g kålrot
  • 1 lagerblad
  • 3 vitpepparkorn
  • 1 msk salt
  • 3 salladslökar

Gör så här

  1. Ansa, skala och skär lök, selleri, morot, palsternacka och kålrot i mindre bitar. Lägg rotsakerna tillsammans med kycklingen i en stor gryta.
  2. Fyll på med vatten så att det täcker och koka upp. Skumma noga, lägg i lagerblad, salt och vitpepparkorn och koka upp igen. Låt sjuda i ca 50 minuter, innertemperaturen i kycklingen ska nå 75°. Lägg i salladslökarna de sista minuterna av koktiden.
  3. Ta upp kycklingen och håll den varm. Fortsätt koka ihop buljongen till ca 1 liter. Kyl buljongen. Ta av skinnet och skiva upp kycklingköttet före servering. Servera de kokta rotfrukterna till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept