I samarbete med Scan

Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris

Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris
Foto: Scan
Från Scan

Linda in karrén i bananblad eller grilla tillsammans med banan för en härlig Hawaiianskt smak. Servera med ris kokat i kokosmjölk het salsa med mango, ananas och mynta.


15 juni 2016
Visa mer
3 h
4

Du behöver

  • 1 kg Scan karré av Svensk rapsgris, benfri
  • 2,5 msk rött Hawaiiskt salt, eller grovsalt
  • 2-3 bananer eller bananblad

Salsa

  • 1 mango, skalad och grovt tärnad
  • 0,5 ananas, skalad och grovt tärnad
  • 1 rött äpple, urkärnat och grovt tärnat
  • 2-3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 st färsk jalapeño, tunt skivad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Kokosris

  • 3 dl jasminris
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl rostade kokosflakes
  • salt

Gör så här

  1. Karrén
    Snitta karrén och gnugga in den med salt. Rulla in karrén i bananblad eller lägg hela skalade bananer ovanpå köttet, rulla sedan in paketet i folie. Se till så att det är tätt. Lägg karrépaketet på indirekt värme (ca 150 grader) i grillen, ca 3 timmar.
  2. När köttet är klart, ta av från värmen och låt vila i 20 minuter, öppna upp och repa köttet.
  3. Mango och ananassalsa
    Blanda ihop mango med ananas, äpple, lök, jalapeño, vinäger och soja, smaka av med salt och peppar, låt dra i 10 minuter. Vänd ner örterna i såsen och servera.
  4. Kokosris
    Skölj riset i kallt vatten ett par gånger tills vattnet blir klart, låt sen dra i kallt vatten i 30 minuter. Sila bort vattnet och låt riset rinna av i 15 minuter.
  5. Koka ihop kokosmjölk med vatten och lägg i ris, sjud sen under lock i ca 15 minuter. Ta av från värme och låt stå 5 minuter till med locket på.
  6. Lyft av lock, blanda i salt och hälften av kokosflagorna, lägg upp och toppa med resterande kokos.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept