Havtornsparfait
 med apelsinskivor

Havtornsparfait
 med apelsinskivor
Foto: TV4

Havtornsparfait
 med apelsinskivor

Av: Pirjo - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

40 m + frystid

Svalkande parfait med smak av havtorn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 5 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl havtornssaft

Garnering

  • 1-2 apelsinskivor per portion
  • 5-8 färska hallon, per portion

Gör så här

  1. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker hårt
  2. Vispa grädden till slät konsistens, inte för hårt
  3. Blanda havtornssaften efter smak i de vispade äggulorna och vänd ner grädden
  4. Frys parfaiten 5-6 timmar om du har större form (lägg i mindre snapsglas om du har bråttom).
  5. Garnera med apelsinskivor och färska hallon