Havtornsglass med lyxiga pistageflarn

30 m + 3 h
4
Havtornsglass med lyxiga pistageflarn
Foto: TV4
30 m + 3 h
4

Du behöver

Glass

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • ca 5 msk socker
  • havtornssaft, ju mera saft desto mera havtornssmak

Pistageflarn

  • 1,5 dl pistagenötter
  • 1 dl socker
  • 1 msk sirap el honung
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk

Gör så här

  1. Glass
    Vispa grädden fluffig.
  2. Vispa gulorna med sockret tills det är ljust. Vänd ner grädden. Smaksätt med havtornssaften.
  3. Häll smeten i glassmaskinen. Kör 10-15 minuter, ställ in i frysen eller - om du inte har glassmaskin - häll upp glassen i en form och ställ den i frysen tills den stelnar.
  4. Pistageflarn
    Värm ugnen till 200 grader.
  5. Finhacka eller mixa pistagenötterna.
  6. Blanda pistagenötter, socker, honung/sirap och smör i en kastrull och låt smälta. Tillsätt mjöl och mjölk. Låt puttra någon minut.
  7. Klicka ut valfri storlek på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg.
  9. Kan formas direkt när de tas ut ur ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept