Havskräftor i piri piri-sås

Havskräftor i piri piri-sås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 8 råa havskräftstjärtar
  • 0,5 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • saft av 1/2 citron
  • 4 röd spansk peppar
  • 1 krm salt
  • sakt av 2 citroner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl grovhackad persilja
  • 1 dl matolja

Gör så här

  1. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och skär chilin i bitar. Skala och dela vitlöken. Pressa saften ur citronen.
  2. Lägg chili, vitlök, salt, citronsaft av 1/2 citron och persilja i en mixer. Kör allt till en slät puré. Häll i lite olja i taget och mixa till en sås.
  3. Skala havskräftorna och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten, salt och citronsaft från 2 citroner. Lägg på ett lock och låt allt koka upp. Lägg i havskräftstjärtarna och sjud 3-6 minuter. Ta upp kräftstjärtarna med hålslev och låt dem rinna av. Lägg dem i såsen och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept