Havskatt med grillad tortilla

Havskatt med grillad tortilla
Foto: TV4

Havskatt är en ”matig” fisk som tål lite tuffare tag i köket. Här steker vi den i panna, men den går även utmärkt att grilla. Ska du ut på picknick, lägg fisken med marinad i en plastpåse.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g havskatt
  • 1 st rödlök
  • 100 g rödkål
  • 2-4 skivor ananas
  • olivolja
  • späd sallad
  • 8 st små mjuka tortillas
  • Marinad:
  • 1 dl olivolja, gärna med citron
  • 1 msk honung
  • 1 msk thaichili eller woksås
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • salt, svartpeppar
  • Dressing:
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk färsk hackad mynta

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda marinaden och smaka av den med salt och peppar. Dela fisken i 8 bitar. Vänd ner dem och låt dra en stund.
  2. Strimla rödlöken och kålen tunt och skär ananasen i mindre bitar. Låt lök och kål bli mjuk i oljan. Vänd ner ananasen. Rör samman dressingen.
  3. Stek fisken runt om, men låt den ha en liten kärna kvar. Lägg den under folie att eftersteka.
  4. Värm bröden enligt förpackningen. Servera fisken med lök, kål och ananas i bröden. Ringla dressing över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept