Havsabborre med ugnsrostade sommargrönsaker

30 m
4
Havsabborre med ugnsrostade sommargrönsaker
Foto: TV4
Från Mitt kök

Smörstekt havsabborre (seabass) med ugnsrostad sparris, lök, blomkål och broccoli samt enkel vitvinssås.

13 juli 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Fisk

  • 500 g fileér av havsabborre med skinn på
  • rapsolja
  • 2 msk smör
  • salt

Sås

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk fiskfond
  • 1 msk smör
  • salt
  • olivolja

Sommargrönsaker

  • 1 knippe grön sparris
  • 1 blomkålshuvud
  • 4 lök i knippe eller 6 salladslökar
  • 2 huvud broccoli
  • salt
  • olivolja

Till garnering

  • vattenkrasse eller vanlig krasse
  • körvel

Gör så här

  1. Sätt på ugnen 200 grader.
  2. Klyv löken på mitten, dela ner blomkål och broccoli och lägg allt på en ugnsform. Olja och salta, ställ in i ugn 25 min.
  3. När 25 min gått, olja upp och salta sparrisen och lägg i dom i formen. Låt gå i ugnen ytterligare ca 5 min.
  4. I en panna, fräs finhackad schalottenlök, slå på vin och reducera tills hälften kvarstår. I med fiskfond, vitvinsvinäger och vatten, reducera (låt det koka på hög värme) ca 8 min eller tills den tjocknar något. Vispa sedan i smöret. Smaka av med salt och vinäger.
  5. Värm stekpannan. Torka av fisken, salta och olja in den. I med 3 msk olja i pannan, och stek sedan fisken med skinnsidan neråt, i ca 3 min. Vänd den sedan, i med smör och ös ca 2 min, eller tills innertemperatur når 45 grader. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept