Havrepannkakor med banan

koket.se
Havrepannkakor med banan
Foto: TV4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Havrepannkakor med banan

6 ingredienser

Jag är en pannkaksgalning. Älskar älskar älskar pannkakor – från söta crêpes till matiga galetter och turbosnabba frukostpann­kakor som dessa. Om de känns för nyttiga så går det strålande att mixa ner två matskedar jordnötssmör och servera chokladsås till, men jag gillar originalet bäst.

Se Mattias Kristiansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 bananer
  • 1 dl bovetemjöl eller rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk (t ex soja-, havre-, mandel- eller kokosmjölk)
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Släng ner samtliga ingredienser i en bunke och mixa dem till en slät smet med hjälp av en stavmixer. Du kan även använda dig av en matberedare eller blender.
  2. Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna i lite kokos- eller rapsolja.
  3. Servera med vispad grädde, glass, sylt, chokladsås eller bara en glad fruktsallad.