Havrepannkakor med banan

Spela video Havrepannkakor med banan
Foto: TV4

Jag är en pannkaksgalning. Älskar älskar älskar pannkakor – från söta crêpes till matiga galetter och turbosnabba frukostpann­kakor som dessa. Om de känns för nyttiga så går det strålande att mixa ner två matskedar jordnötssmör och servera chokladsås till, men jag gillar originalet bäst.

23 augusti 2015
4

Du behöver

  • 2,5 dl havregryn
  • 2 bananer
  • 1 dl bovetemjöl eller rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk, t ex soja-, havre-, mandel- eller kokosmjölk
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Släng ner samtliga ingredienser i en bunke och mixa dem till en slät smet med hjälp av en stavmixer. Du kan även använda dig av en matberedare eller blender.
  2. Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna i lite kokos- eller rapsolja.
  3. Servera med vispad grädde, glass, sylt, chokladsås eller bara en glad fruktsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept