Havregrynsgröt med äppelmos

Havregrynsgröt med äppelmos
Foto: TV4

Havregrynsgröt är världens bästa snabbmat! För att få en jämn och len gröt måste grynen läggas i kallt vatten och sedan koka upp. Gröten har genom århundraden följt det svenska folket som dagens första måltid. Den passar också bra som mellanmål.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl havregryn
  • 9 dl vatten
  • 1 tsk salt

Till servering:

  • mjölk
  • äppelmos, rårivna äpplen, russin eller sylt

Gör så här

  1. Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter. Rör om då och då.
  2. Servera gröten med kall mjölk. Äppelmos, rårivna äpplen, russin eller sylt smakar bra till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept