Havrebollar med vuxen smak

Havrebollar med vuxen smak
Foto: TV4

Drömmer du också om barndomens havrebollar då och då? Här kommer receptet för dig, fast ännu bättre. De här havrebollarna får läcker smak av cointreau och smöret i ursprungsreceptet är ersatt av magrare kesella. De passar utmärkt till en kopp kaffe.

26 januari 2009
Visa mer
30

Du behöver

  • 100 g kesella
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk Cointreau
  • Till garnering:
  • kokosflingor
  • rostad flagad mandel

Gör så här

  1. Börja med att hälla upp kokosflingor och mandel i djupa tallrikar.
  2. Rör samman kesella och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och cointreau och blanda väl.
  3. Forma smeten till 30 bollar som du rullar i kokosflingor eller mandel. Havrebollarna ska förvaras svalt i burk med lock.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept