Havets wallenbergare i hamburgerbröd

Havets wallenbergare i hamburgerbröd
Foto: TV4

Ibland känns det behändigt att servera maten i bröd, så att den kan ätas med en hand. Pröva även havets wallenbergare med dressingen och kokt potatis.

26 januari 2009
8

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 300 g kokt, kall potatis
  • 3 ägg
  • 0,5 rödlök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 msk olja
  • salt och malen vitpeppar
  • Dressing:
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl naturell yoghurt
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad dill
  • 5 körsbärstomater

Till servering:

  • 0,5 röd lök i ringar
  • sallatsblad
  • 8 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Dressing: Kärna ur och hacka körsbärstomaterna och hacka dillen. Blanda samman majonnäs, yoghurt, citronsaft, dill och tomathack och ställ det kallt till servering.
  2. Skala rödlöken, skär hälften i ringar och spar till serveringen och hacka resten fint. Kör laxen till färs i mixer eller köttkvarn och riv potatisen. Blanda lax, potatis, lök, ägg och senap till en färs, krydda med salt och peppar. Ställ färsen i kylen så att den blir riktigt kall. Forma 8 färsbiffar och vänd dem i vetemjöl. Stek biffarna gyllenbruna i olja eller grilla över träkol.
  3. Dela hamburgerbröden. Fördela sallatsbladen på underdelarna, lägg på biffarna och fördela lökringarna. Servera genast med dressing.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept