Havets wallenbergare i hamburgerbröd

Havets wallenbergare i hamburgerbröd
Foto: TV4

Ibland känns det behändigt att servera maten i bröd, så att den kan ätas med en hand. Pröva även havets wallenbergare med dressingen och kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 300 g kokt, kall potatis
  • 3 ägg
  • 0,5 rödlök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 msk olja
  • salt och malen vitpeppar
  • Dressing:
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl naturell yoghurt
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad dill
  • 5 körsbärstomater

Till servering:

  • 0,5 röd lök i ringar
  • sallatsblad
  • 8 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Dressing: Kärna ur och hacka körsbärstomaterna och hacka dillen. Blanda samman majonnäs, yoghurt, citronsaft, dill och tomathack och ställ det kallt till servering.
  2. Skala rödlöken, skär hälften i ringar och spar till serveringen och hacka resten fint. Kör laxen till färs i mixer eller köttkvarn och riv potatisen. Blanda lax, potatis, lök, ägg och senap till en färs, krydda med salt och peppar. Ställ färsen i kylen så att den blir riktigt kall. Forma 8 färsbiffar och vänd dem i vetemjöl. Stek biffarna gyllenbruna i olja eller grilla över träkol.
  3. Dela hamburgerbröden. Fördela sallatsbladen på underdelarna, lägg på biffarna och fördela lökringarna. Servera genast med dressing.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept