Havets wallenbergare i hamburgerbröd

Havets wallenbergare i hamburgerbröd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Havets wallenbergare i hamburgerbröd

17 ingredienser

Ibland känns det behändigt att servera maten i bröd, så att den kan ätas med en hand. Pröva även havets wallenbergare med dressingen och kokt potatis.

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé
  • 300 g potatis, kall
  • 3 ägg
  • 0,5 rödlök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 msk olja
  • salt
  • vitpeppar

dressing:

  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl yoghurt
  • 1 msk citron, pressad
  • 2 msk dill, hackad
  • 5 körsbärstomater

Till servering:

  • 0,5 rödlök, i ringar
  • salladsblad
  • 8 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Dressing: Kärna ur och hacka körsbärstomaterna och hacka dillen. Blanda samman majonnäs, yoghurt, citronsaft, dill och tomathack och ställ det kallt till servering.
  2. Skala rödlöken, skär hälften i ringar och spar till serveringen och hacka resten fint. Kör laxen till färs i mixer eller köttkvarn och riv potatisen. Blanda lax, potatis, lök, ägg och senap till en färs, krydda med salt och peppar. Ställ färsen i kylen så att den blir riktigt kall. Forma 8 färsbiffar och vänd dem i vetemjöl. Stek biffarna gyllenbruna i olja eller grilla över träkol.
  3. Dela hamburgerbröden. Fördela sallatsbladen på underdelarna, lägg på biffarna och fördela lökringarna. Servera genast med dressing.