Havets guld och grillad mignon

POPULÄRT
Havets guld och grillad mignon
Foto: TV4

Havets guld och grillad mignon

Av: Ewa - Norrtälje

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

40 m

Lyxig toast med grillad oxfilé och löjromssås.

Dryck: Pinot noir från Nya Zeeland

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 tunna skivor oxfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald

Löjromssås

  • 1 dl torr sherry
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 ask krasse
  • 50 g löjrom (eller sikrom)
  • 2 silverlökar

Garnering

  • 50 g löjrom
  • 0,5 ask krasse

Tillbehör

  • 4 skivor formfranska
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Ta 4 skivor rostbröd och ta bort kanterna, eller ta ett glas och skär ut en rund skiva. Lägg dem åt sidan.

Oxfilé

  1. Krydda oxfiléerna med salt och peppar. Grilla dem 1 minut på varje sida. Lägg dem på ett hett fat och håll varmt med folie.

Löjromssås

  1. Bryn silverlöken lätt så den blir genomskinlig. Häll sherry i en kastrull tillsammans med buljongtärningen. Låt koka upp och tillsätt crème fraiche, koka sedan 3-4 minuter. Klipp ner smörgåskrasse och hacka silverlök och rör ner i såsen. Rör även ner löjrommen.

Servering

  1. Stek toasten i smör så att de blir gyllenbruna. Lägg upp toasten på tallrik och lägg oxfilén ovanpå. Häll såsen som en ring runtom toasten. Garnera med löjrom och krasse.