Havets guld och grillad mignon

40 m
4
Havets guld och grillad mignon
Foto: TV4

Lyxig toast med grillad oxfilé och löjromssås.

Dryck: Pinot noir från Nya Zeeland

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 juni 2016
Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 4 tunna skivor oxfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Löjromssås

  • 1 dl torr sherry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 50 g löjrom eller sikrom
  • 2 silverlökar

Garnering

  • 50 g löjrom
  • 0,5 ask smörgåskrasse

Tillbehör

  • 4 skivor rostbröd
  • smör till, stekning

Gör så här

  1. Ta 4 skivor rostbröd och ta bort kanterna, eller ta ett glas och skär ut en rund skiva. Lägg dem åt sidan.
  2. Oxfilé
    Krydda oxfiléerna med salt och peppar. Grilla dem 1 minut på varje sida. Lägg dem på ett hett fat och håll varmt med folie.
  3. Löjromssås
    Bryn silverlöken lätt så den blir genomskinlig. Häll sherry i en kastrull tillsammans med buljongtärningen. Låt koka upp och tillsätt crème fraiche, koka sedan 3-4 minuter. Klipp ner smörgåskrasse och hacka silverlök och rör ner i såsen. Rör även ner löjrommen.
  4. Servering
    Stek toasten i smör så att de blir gyllenbruna. Lägg upp toasten på tallrik och lägg oxfilén ovanpå. Häll såsen som en ring runtom toasten. Garnera med löjrom och krasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept