"Havet är djupt"

45 m
4
"Havet är djupt"
Foto: TV4

Skaldjursgryta med lök, paprika och champinjoner. Toppas med krispigt bacon och serveras med pasta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 augusti 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
45 m
4

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 150 g bacontärningar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tärning skaldjursbuljong
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 burk kräftstjärtar (ca 170 g)
  • 1 burk färdigskalade musslor (ca 250 g)
  • 1 påse räkor i lag
  • 500 g pasta
  • 250 g champinjoner
  • valfria kryddor
  • ketchup
  • sweet chilisås

Servering

  • räkor
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Hacka löken. Stek löken och baconen tills det mjuknar. Häll på grädden. Smaksätt med god kryddning, buljong, ketchup, sweet chili samt salt och peppar. Tillsätt hackad paprika och färska champinjoner. Låt detta kokas upp i en gryta på låg värme med locket på.
  2. När alla tillbehören är mjuka och såsen har fått sin smak, stäng då av värmen och tillsätt skaldjuren. Tajma in så att pastan är färdig samtidigt som grytan. Servera gärna i en djup tallrik med några extra färska räkor och en kvist basilika på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept