Hästfilé med kantarellstuvning och hemlagat potatismos

Hästfilé med kantarellstuvning och hemlagat potatismos
Foto: TV4

Stekt hästfilé serveras med stuvade kantareller samt potatismos med västerbottensost och crème fraiche med paprika och chili.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 september 2015
Visa mer
45 m
4

Du behöver

Kött

  • ca 700 g hästfilé
  • smör, till stekningen
  • salt
  • grovmalen svartpeppar

Kantarellstuvning

  • 1 l kantareller
  • 5 dl grädde
  • 1 dl idealmjöl redning
  • salt
  • vitpeppar
  • smör

Potatismos

  • 1 kg mandelpotatis
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 150 g västerbottensost, riven
  • 200 g crème fraiche paprika/chili
  • torkad dill, för garnering
  • salt
  • peppar
  • muskotnöt

Servering

  • grönsallad

Gör så här

  1. Potatismos
    Skala och koka potatisen. Mosa potatisen med en stomp
  2. Rör i den rumsvarma mjölken och grädden med en sked. Rör i västerbottensosten och crème fraiche. Smak av med kryddorna och sätt i en touch av torkade dillen.
  3. Kantarellstuvning
    Hacka kantarellerna och stek i lite smör på låg värme tills vätskan försvinner.
  4. Pudra över mjölet samt häll i grädden och rör om till önskad konsistens. Smaka av med vitpeppar och salt efter eget behag Kött
    Skär köttet i 4-4,5 cm tjocka bitar och salta samt peppra det.
  5. Stek köttet i 3 min på var sida på ganska hög värme. Stäng av värmen och låt köttbitarna ligga kvar i pannan ca 5 minuter innan servering. Servera maten med en grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept