Harira-soppa

Harira-soppa
Foto: TV4

Harira är en soppa som man äter i Marocko, speciellt under fastemånaden, ramadan. Eftersom man måste fasta under dygnets ljusa timmar lagar man efter solnedgången en mustig soppa som mättar ordentligt. Ingredienserna kan varieras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 3 blekselleristjälkar
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1,5 dl gröna linser
  • 1 liter vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 50 g tunn spaghetti
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora bitar. Skala och hacka löken, skär selleristjälkarna rakt över i tunna skivor och hacka persiljan. Smält smör i en gryta. Lägg i kyckling, lök, selleri, persilja, gurkmeja, peppar, salt, kanel och ingefära. Rör om och låt det fräsa 5 minuter.
  2. Lägg i linserna och häll över vattnet. Tillsätt tomatpuré och koriander och sjud soppan på svag värme med locket på i 25 minuter. Bryt spaghettin i bitar och lägg ner i soppan och låt soppan koka i 5 minuter till. Spä med mera vatten om soppan verkar för tjock.
  3. Skala citronen och skär den i skivor och sedan i bitar. Strö citronbitarna över soppan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept