Hargryta med kantareller

Hargryta med kantareller
Foto: TV4

Genom att marinera haren över natten blir den extra saftig. har du inte färska kantareller, köp svamp på burk eller blötlägg torkad svamp.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 2 kg styckad hare
  • 100 g rökt fläsk
  • 200 g steklök
  • 300 g kärnfria katrinplommon
  • salt och malen vitpeppar
  • ca 150 g kantareller
  • Marinad:
  • 0,5 flaska enkelt rött vin
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad

Sås:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk rönnbärsgelé

Gör så här

  1. Blanda marinaden. Lägg i haren och ställ den svalt över en natt. Sila marinaden och spara den.
  2. Tärna fläsket och bryn det med löken i en panna. Lägg detta i en gryta. Bryn därefter harbitarna i pannan och krydda med salt och peppar. Lägg över dem i grytan. Slå på lite av marinaden
  3. Småkoka under lock ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Lägg i katrinplommon och svamp efter 1 timme. Späd med resten av marinaden. Ta upp köttet, slå i grädden blandad med mjöl och koka såsen 10 minuter. Smaka av med gelé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept