Hare i gräddsås

Hare i gräddsås
Foto: TV4

Hare blir godast om man tillagar den styckad. Enbär ger vild smak och crème fraîche en fin syra.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 hare, styckad i delar
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 morot, i bitar
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 5 enbär, krossade
  • 2 dl nötbuljong
  • 0,25 dl vinäger
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl hackad persilja
  • smör att steka i

Tillbehör:

  • kokt brysselkål

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Krydda delarna, bryn dem runtom och lägg dem i en ugnsform. Skär moroten i bitar och löken i klyftor. Krossa enbären. Lägg detta i formen.
  2. Stek mitt i ugnen 35-40 minuter. Späd med buljongen efterhand. Ta upp köttet, sila buljongen ner i en kastrull.
  3. Tillsätt vinäger, koka några minuter och rör sen ned crème fraîche. Lägg upp köttet, slå såsen över och strö på persilja. Servera gärna brysselkål till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept