Helstekt majskyckling

Helstekt majskyckling
Foto: TV4
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 st stor kyckling
  • 1+1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk grillkrydda
  • 2 st scharlottenlökar
  • 1 tsk curry
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vermouth
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 + 1 msk citronjuice
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under. Häll 3 dl vatten i långpannan.
  3. Smält 2 msk smör. Blanda med 1 msk citronjuice, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Pensla kycklingen med blandningen.
  4. Stek i ugn ca 1 timme. Efter 40 min, smaksätt med grillkrydda.
  5. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk smör. Strö över curry.
  6. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt koka ihop tills halva mängden är kvar.
  7. Tillsätt grädde, vermouth, timjan, 1 msk citronjuice, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Red av av såsen.
  8. Vispa ner 2 msk kallt smör i tärningar och värm försiktigt.
  9. Servera kycklingen med såsen och ångkokta grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept