Helstekt majskyckling

Helstekt majskyckling
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 st stor kyckling
  • 1+1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk grillkrydda
  • 2 st scharlottenlökar
  • 1 tsk curry
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vermouth
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 + 1 msk citronjuice
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under. Häll 3 dl vatten i långpannan.
  3. Smält 2 msk smör. Blanda med 1 msk citronjuice, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Pensla kycklingen med blandningen.
  4. Stek i ugn ca 1 timme. Efter 40 min, smaksätt med grillkrydda.
  5. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk smör. Strö över curry.
  6. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt koka ihop tills halva mängden är kvar.
  7. Tillsätt grädde, vermouth, timjan, 1 msk citronjuice, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Red av av såsen.
  8. Vispa ner 2 msk kallt smör i tärningar och värm försiktigt.
  9. Servera kycklingen med såsen och ångkokta grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept