Kladdkaka med kaktus- och hallonsorbet, färska jordgubbar, kiwi och physalis

POPULÄRT
Kladdkaka med kaktus- och hallonsorbet,  färska jordgubbar, kiwi och physalis
Foto: TV4

Kladdkaka med kaktus- och hallonsorbet, färska jordgubbar, kiwi och physalis

Av: Hans Abrahamsson

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 min

En kladdkaka med färgsprakande tillbehör.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Muscadel Red art nr 8308.

Ingredienser

portioner

Kladdkaka

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl skorpmjöl (eller ströbröd)

Tillbehör, 4 portioner

  • 1 dl vispgrädde (vispas och klickas på kladdkakan)
  • 4 kulor kaktus/limesorbet
  • 4 kulor hallonsorbet
  • 12 physalis
  • 8 färska jordgubbar
  • 4 kiwis

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. ”Smöra” och ”bröa” en springform med löstagbar ring.
  3. Vispa ihop socker och ägg tills det är ”fluffigt”.
  4. Smält smör och choklad i en kastrull, till en chokladsmet.
  5. Låt smeten svalna lite. Tillsätt smeten till socker och äggblandningen.
  6. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör försiktigt ned i smeten.
  7. Häll smeten i springformen. Grädda i ugn, ca 14 min.
  8. Låt kakan svalna.
  9. Arrangera tillbehören på en tallrik tillsammans med kladdkakan.