Kladdkaka med kaktus- och hallonsorbet, färska jordgubbar, kiwi och physalis

30 min
12
Kladdkaka med kaktus- och hallonsorbet,  färska jordgubbar, kiwi och physalis
Foto: TV4

En kladdkaka med färgsprakande tillbehör.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Muscadel Red art nr 8308.

1 februari 2010
Visa mer
30 min
12

Du behöver

Kladdkaka

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl skorpmjöl/ströbröd

Tillbehör, 4 portioner

  • 1 dl vispgrädde (vispas och klickas på kladdkakan)
  • 4 st kulor kaktus/limesorbet
  • 4 st kulor hallonsorbet
  • 12 st physalis
  • 8 st färska jordgubbar
  • 4 st kiwifrukter

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. ”Smöra” och ”bröa” en springform med löstagbar ring.
  3. Vispa ihop socker och ägg tills det är ”fluffigt”.
  4. Smält smör och choklad i en kastrull, till en chokladsmet.
  5. Låt smeten svalna lite. Tillsätt smeten till socker och äggblandningen.
  6. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör försiktigt ned i smeten.
  7. Häll smeten i springformen. Grädda i ugn, ca 14 min.
  8. Låt kakan svalna.
  9. Arrangera tillbehören på en tallrik tillsammans med kladdkakan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept