Västerbottensostomelett med löjrom

Västerbottensostomelett med löjrom
Foto: TV4

Västerbottensostomelett med löjrom

Av: Hans - Piteå

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 min

Västerbottensostomelett toppad med en rejäl klick löjrom och crème fraiche. Serverad på en bädd av ruccola. En matig förrätt med norrländska förtecken. /Hans

Dryckestips
Halvtorrt vitt vin, Kloster Eberbach Riesling kabinett

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, finhackad (liten)
  • 1 msk smör
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0,25 krm svartpeppar
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 2 tsk dill, finhackad
  • 50 g rucolasallad
  • 100 g löjrom
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, salt, peppar och vatten, blanda i den rivna osten.
  2. Fräs den gula löken lätt i lite smör, låt den inte bli brun.
  3. Häll över äggsmeten som genast börjar stelna, rör och stick med en trägaffel så att så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  4. Strö över dillen.
  5. Vik ihop omeletten med hjälp av en stekspade.
  6. Skär omeletten i tårtbitar och lägg upp på tallrikar på en bädd av ruccola.
  7. Klicka på en rejäl klick löjrom, crème fraiche och strö över rödlök.