Fransk lingon- och marängtarte

Fransk lingon- och marängtarte
Foto: TV4

Fransk lingon- och marängtarte med smak av mörk rom. Receptet är beräknat till fyra personer.

Vintips från Hans
Charles de Fère Jean-Louise Rosé, nr 77119, 59 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


14 maj 2012
Visa mer

Du behöver

Pajdeg

  • 250 g rumstempererat smör
  • 450 g vetemjöl
  • 100 g strösocker
  • 2 st äggulor
  • 2 st vispade äggvitor

Fyllning

  • 5 dl osockrade lingon
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl mörk rom
  • 1 dl råsocker till lingonen
  • 1 dl vitt socker till fyllningen
  • 1 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Pajdeg
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda sockret, smöret och äggulor i matberedaren och häll i mjölet.
  3. Vispa äggvitan och häll i.
  4. Kör det hela tills det blivit en deg.
  5. Klä en pajform med degen och ställ in i kylen i 1 timme.
  6. Grädda pajskalet i cirka 10-15 minuter.
  7. Fyllning
    Blanda lingonen med råsocker och rom några timmar innan tillagningen och låt det dra ca 2-3 timmar.
  8. Vispa äggen och det vita sockret till skum, häll i mandelflarn.
  9. Fyll pajformen med de avrunna lingonen.
  10. Häll över mandelskummet, jämna till ytan och grädda i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  11. Servera gärna med en klick grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept