Salladslöksoppa med löjromstortilla

30 minuter
4
Salladslökssoppa med löjromstortilla
Foto: tv4

Soppa på salladslök och potatis serveras i små glas. Förrätten toppas med smörstekta löjromtortillas.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
artnr 2799 Winkl Sauvignon Blanc

3 december 2013
Visa mer
30 minuter
4

Du behöver

  • 2-3 potatisar
  • 5 dl salladslök, strimlad
  • 5-6 dl hönsbuljong
  • 2 dl körvel
  • 2 msk vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 små mjuka tortillabröd
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 50 g löjrom

Gör så här

  1. Soppa
    Skala och skär potatisen i tärningar. Ansa och strimla salladslöken (ta med så mycket som möjligt av det gröna).
  2. Koka potatisen mjuk i hönsbuljongen ca 8 min.
  3. Tillsätt salladslöken och koka ytterligare 2-3 min.
  4. Tillsätt körvel och mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare.
  5. Smaka av med grädde salt och peppar. Späd med mer hönsbuljong om soppan blir för tjock.
  6. Tortilla
    Skär brödet i 4 st avlånga snittar. Stek i smör ca 1 min på varje sida i stekpanna och låt svalna på hushållspapper.
  7. Servering
    Häll upp den varma soppan i glas eller liten skål. Bred crème fraiche på brödet, klicka på löjrom och garnera med körvel. Lägg tortillan ovanpå glaset och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept