Kungens fisk

5

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, t ex kolja, torsk, gös eller plattfisk
  • 10 cm av det vita på en purjolök
  • 2 små morötter
  • 1 palsternacka
  • 0,5 rotselleri
  • 1 ?2 msk solrosolja till stekning
  • 2 dl vitt vin
  • 1 pkt saffran (1/2 g)
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • Till garnering
  • 1 liten burk musslor
  • 150 g rensade räkor
  • 1 knippa hackad dill och persilja

Gör så här

  1. Strimla grönsakerna i tunna stavar och skivor, fräs dem hastigt i olja utan att de blir brynta, rör om försiktigt så att grönsakerna inte går sönder. Häll på vinet och låt alkoholen koka ur i några minuter.
  2. Lägg fiskfiléerna på grönsakerna. Blanda saffran med grädden och häll över fisken, skaka så att saffransgrädden blandar sig ordentligt med fisk och grönsaker. Låt sjuda i 15?20 minuter.
  3. Garnera med musslor, räkor, dill och persilja. Barbro serverar alltid med pressad potatis, det förenar sig fint med saffranssåsen, så gott!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept