Kalkonkorv med pumpagelé

5

Du behöver

  • 100 g kalkonfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk hackade valnötter
  • 1 vitlöksklyfta, finpressad
  • 2 gelatinblad
  • 0,5 dl pumpa eller morötter, skalade och grovt tärnade
  • 0,25 dl vitt vin
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda kalkonfärsen med lite salt, tillsätt ägg och grädde. Smaksätt med valnötter, vitlök, salt och peppar. Lägg färsen på en bit plastfilm och rulla till en rulle. Baka i vattenbad i 150° ugn i 15?20 minuter.
  2. Blötlägg gelatinbladen i 1/2 dl kallt vatten cirka 15 minuter. Koka under tiden pumpan eller morötterna i vatten cirka 5 minuter och kör sedan till puré i en mixer.
  3. Vrid vattnet ur gelatinbladen, värm vinet i en kastrull och smält gelatinet i det. Rör ner pumpapurén och smaka av med salt, peppar och honung. Låt stelna i kylskåpet, det går fort.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept