Från TV4

Hannas brunkål

1h 15 min
4
1h 15 min
4

Du behöver

  • 750 g vitkål
  • 1,5 msk smör
  • 1 st liten gul lök
  • 1 krm peppar
  • 1 st lagerblad
  • 0,5 dl sirap
  • 5 dl skinkspad eller köttbuljong

Gör så här

  1. Ansa och skär kålen i centimeterstora bitar. Strimla löken.
  2. Fräs kålen och lök i matfettet i en gryta på medelstark värme tills den börjar få färg. Krydda med lagerblad och peppar.
  3. Ringla över sirapen och tillsätt skinkspad eller buljong. Låt puttra under lock cirka 1 timme, eller sätt in grytan i ugnen utan lock på 175 grader i cirka 1 timme. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept