Hannas nässelsill med rödlök och kalixlöjrom

8

Du behöver

  • 4 st inlagda sillfileer
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 3 msk nässelpure, nässlor som kokas hastigt kyls ner och mixas med lite vatten
  • salt och vitpeppar
  • 50 g löjrom
  • 1 st rödlök

Gör så här

  1. Blanda majonäs, crème fraiche med dijoinsenap och socker.
  2. Tillsätt nässselpure samma dag som sillen skall serveras, så att färgen och fräschören är hög.
  3. Blanda ner nässelpuren och skär sillen i fina bitar och vänd ner den.
  4. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  5. Finhacka rödlöken och toppa sillen med rödlök och kalixlöjrom. Njut färskpotatisen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept