Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Nässelsill med rödlök och kalixlöjrom
Foto: Björn Tesch
Nässelsill med rödlök och kalixlöjrom
0
Spara
Av:
Hanna Wiik-Hansen
10
ingredienser
God på våren när nässlorna blomma.
Fest
Förrätter
Hälsomat
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
4 inlagda sillfileer
1 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk strösocker
3 msk nässelpuré*
salt
vitpeppar
1 rödlök
50 g löjrom
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda creme fraiche och majonäs med dijonsenap och socker.
Tillsätt nässelpurén samma dag som sillen skall serveras, så att färgen och fräschören är hög.
Blanda ner nässelpuren och skär sillen i fina bitar och vänd ner den.
Smaksätt med salt och vitpeppar.
Finhacka rödlöken och toppa sillen med rödlök och kalixlöjrom.
Njut färskpotatisen till!
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut