Nässelsill med rödlök och kalixlöjrom

Nässelsill med rödlök och kalixlöjrom
Foto: Björn Tesch

God på våren när nässlorna blomma.

28 maj 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 4 st inlagda sillfileer
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 3 msk nässelpuré*
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st rödlök
  • 50 g löjrom

Gör så här

  1. Blanda creme fraiche och majonäs med dijonsenap och socker. Tillsätt nässelpurén samma dag som sillen skall serveras, så att färgen och fräschören är hög. Blanda ner nässelpuren och skär sillen i fina bitar och vänd ner den. Smaksätt med salt och vitpeppar. Finhacka rödlöken och toppa sillen med rödlök och kalixlöjrom. Njut färskpotatisen till!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept