Hanna-Sofias gubbaröra

Hanna-Sofias gubbaröra
Foto: Hanna-Sofia Johansson
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hanna-Sofias gubbaröra

10 ingredienser

Gubbaröra är perfekt på kavring och passar både till påsk, midsommar och vid andra festliga tillfällen.

Ingredienser

portioner
  • 7 matjessillfiléer
  • 2 dl majonnäs
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1 dl färsk dill, finhackad
  • 1 dl färsk gräslök, finhackad
  • 1 dl rödlök, finhackad
  • 8 ägg, hårdkokta
  • salt
  • peppar
  • citronsaft

Gör så här

  1. Skär matjessillen i mindre bitar, skala och hacka äggen. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft efter behag. Gubbaröran blir ännu godare dag 2 när den fått gotta till sig lite.