Minikladdkaka med vit choklad och hallon

30 min +3 h
Minikladdkaka med vit choklad och hallon
Foto: TV4

Kladdkaka i miniformat! Serveras med vit chokladmousse och hallonsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 september 2014
Visa mer
30 min +3 h

Du behöver

Minikladdkaka

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 0,5 dl mjöl
  • 1,5 msk kakao
  • 2 msk smör
  • 2 tsk vaniljsocker

Vit chokladmousse

  • 100 g vit choklad
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl kesella

Hallonsås

  • 500 g hallon
  • 1 dl socker

Garnering

  • florsocker
  • citronmeliss
  • färska hallon

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienserna till en slät smet. Klicka ut i muffinsformar av stanniol.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna under bakduk. Ta försiktigt bort formen (brukar gå lättast om man liksom skalar sönder den).
  4. Chokladmousse
    Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Under tiden kan du vispa grädden. När chokladen är smält så rör du försiktigt ner först kesellan och sedan grädden och rör tills det är en jämn smet. Fördela sedan i portionsskålar eller klicka ut på fat. Låt stå i kylen i minst tre timmar före servering.
  5. Hallonsås
    Koka upp hallon och socker. Låt koka under omrörning någon minut. Sila bort kärnor.(Tidsödande, men gör stor skillnad för både smak, konsistens och ögats upplevelse.)
  6. Servering
    Servera de tre små godbitarna på ett och samma fat. Garnera med citronmeliss, florsocker och kanske ett färskt hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept