Ullas Gevsjöröding

30-35 min
4
Ullas Gevsjöröding
Foto: TV4

Ugnsstekt röding serveras med gräddig gräslökssås och citronmajonnäs.

Dryck
Gros manseng, savignon blanc, ecologica

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 oktober 2014
Visa mer
30-35 min
4

Du behöver

Fisk

  • 5 rödingar, ca 400 gram per portion
  • 8-12 potatisar, beroende på storlek
  • gräslök, till garnering
  • citron, till garnering

Citronmajonnäs

  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 2 msk dill
  • 4 dl majonnäs
  • 1 tsk citronpeppar

Sås

  • 5 dl grädde
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 dl gräslök, hackad
  • gräslök, till garnityr

Gör så här

  1. Salta gärna fisken lätt dagen innan servering.
  2. Skölj fisken. Gör citronmajonnäsen. Blanda 4 dl majonnäs med 1 tsk citronpeppar och 2 msk dill, stoppa in i fisken. Skiva citron och lime tunt och lägg inuti fisken, linda in fiskarna i smörpapper lägg på en plåt i ugnen 25-30 min på 175 grader. Filea fisken innan servering.
  3. Sås
    Häll 5 dl grädde i en kastrull, tillsätt 1 fiskbuljongtärning. Blanda ner majonnäsblandningen som blir över i grädden, låt stå och reduceras (kokas sakta) medan fisken står i ugnen, på slutet tillsätter du 2 dl hackad gräslök.
  4. Potatis
    Koka potatisen i lättsaltat vatten. Känn med sticka när de är klara.
  5. Servering
    Lägg upp den fileade fisken på tallrikar tillsammans med kokt potatis och sås. Garnera med gräslök och citronskiva.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept