Lottas goda kladdkaka

30-35 min
4
Lottas goda kladdkaka
Foto: TV4

Enkel kladdkaka gjord på mörk choklad. Serveras med hallon- och blåbärssås samt färska bär.

Dryck
Nivole
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 oktober 2014
Visa mer
30-35 min
4

Du behöver

Kladdkaka

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 125 g smör
  • 100 g fin mörk choklad
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakaopulver
  • 2 msk baileys
  • smör, till att smöra bakformen
  • ströbröd, till bakformen

Hallon- och blåbärssås

  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 2 msk vatten
  • 1,5 dl syltsocker

Till servering:

  • 2 dl färska blåbär
  • 2 dl färska hallon
  • 3 dl grädde
  • 6 små buketter citronmeliss

Gör så här

  1. 2 ägg vispas med 3 dl socker. 125 g smör smälts, bryt sedan ner 100 g fin mörk choklad i smöret.
  2. Blanda 2,5 dl vetemjöl, 2 tsk vanilj, 5 msk kakaopulver. Häll ner i chokladblandningen. Tillsätt 2 msk baileys. Blanda samman allt och häll i en smörad och bröad form, grädda på 150 grader i 30 min.
  3. Hallon- och blåbärssås
    Koka upp 1 dl blåbär, 1 dl hallon och 2 msk vatten, sila blandningen, tillsätt 1,5 dl syltsocker, låt svalna.
  4. När kakan är klar, skär upp den i portionsbitar. Vispa grädde och servera kakan på en spegel av hallon- och blåbärssåsen med en klick vispad grädde och garnera med de färska bären och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept