Förrätt med ”sting”

30 min + 3 h
4
Förrätt med ”sting”
Foto: TV4

Räkor på hembakat bröd toppad med Kalixrom sa30mt en liten salsa på avokado, créme fraiche, citron och dill.

Dryck
Gros manseng, savignon blanc, ecologica

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 oktober 2014
Visa mer
30 min + 3 h
4

Du behöver

  • 200 g oskalade räkor
  • 100 g kalixrom
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 avokados
  • 1 msk stark sweetchilisås
  • 2-3 kvistar dill
  • 4-5 klyftor citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk smör

Bröd

  • 10 g jäst
  • 300 g kallt vatten
  • 390 g vetemjöl special
  • 6-9 g salt

Gör så här

  1. Bröd
    Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Rör ut jästen i lite vatten, tillsätt salt, resten av vattnet och vetemjölet. Låt jäsa på varmt ställe övertäckt, efter 30 minuter olja in fingrarna och vänd degen ett par gånger i bunken. Upprepa detta 2 ggr till med 30 minuters mellanrum.
  3. Smörj en form eller klä med bakplåtspapper och låt jäsa i formen i 30 minuter. Grädda i 40 minuter på 175 grader. (obs degen är lös).
  4. Räktoast
    Dela avokadon i mindre bitar, blanda i sweet chili-såsen.
  5. Lägg rommen på en sked på tallriken och dekorera med en dillkvist och en liten citronskiva.
  6. Smörstek brödskivorna.
  7. Skala räkorna och lägg på brödet som har smörstekts. Dekorera fint på tallriken med dill, citron och crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept