Renfilé med trattkantareller och svartvinbärssås

ca 1h 15 min
4
Renfilé med trattkantareller och svartvinbärssås
Foto: tv4

Timjanstekt renfilé med trattkantareller, svartvinbärssås och puré på potatis och rova.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

Barolo

10 oktober 2013
Visa mer
ca 1h 15 min
4

Du behöver

  • ca 1 kg renfilé
  • 300 g trattkantareller
  • 4 dl smetana
  • 2 schalottenlök
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1 morot
  • 1 vitlök
  • 2 dl stark oxfond
  • 1 l rödvin
  • 40 g smör
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 500 g mandelpotatis
  • 500 g rova
  • 150 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Renfilé
    Putsa filén, bryn i varm panna med timjan krydda med salt och vitpeppar, sätt i ugnen på 90 grader tills innertempen är 56 grader låt vila i folie.
  2. Trattkantareller
    Fräs svamp och schalottenlök. Tillsätt smetana värm upp men låt ej koka. Krydda enligt smak med salt och peppar.
  3. Vinsås
    Fräs lök, vitlök, timjan och morötter.
  4. Tillsätt vin och fond, reducera tills hälften återstår.
  5. Sila och tillsätt svartvinbärsgelé efter smak. Red av såsen med maizena, blanka av med smör.
  6. Puré
    Skala potatis och rova, koka i saltat vatten tills de är mjuka.
  7. Sila och kör i matberedare, tillsätt mjölk och smör under tiden du mixar, smaka av med salt och peppar.
  8. Upplägg
    Stek på renen tills den är varm, skär i trianglar och lägg upp. Tillsätt puré, svampstuvning samt vinsås och garnera med sockrade lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept