Brulépudding med bär

50 min
4
Brulépudding med bär
Foto: TV4

Vaniljbrulépudding med färska bär - klassiska goda smaker!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 april 2013
Visa mer
50 min
4

Du behöver

Sås

  • 2 dl socker
  • 1 dl varmt vatten

Pudding

  • 0,6 l röd mjölk
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 dl socker
  • 5 st ägg, gärna med extra gul gula
  • Helst färska björnbär och hallon

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en gryta (ej teflon). Koka upp och värm sedan utan att röra på medelstark värme, det tar ca 15 min till det börjar ryka och bli brunt. Häll då smeten i fyra formar – vicka på dem så att även kanterna glaseras (men använd grytlappar, formarna blir väldigt heta).
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölken med den uppklippta vaniljstången, koka ett par minuter. Fiska upp stången och skrapa ur kvarvarande vaniljkorn och lägg dem i mjölken. Låt svalna lite. Vispa äggen och häll dem genom en sil (så att hinnor mm kommer bort) över mjölken. Grädda i vattenbad, i småformar ca 25 min, kyl och förvara dem kallt innan serveringen. Dekorera med bären.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept