Leopardgryta med prickiga ingredienser och djungelboll

1 h
4
Leopardgryta med prickiga ingredienser och djungelboll
Foto: TV4

Fläskytterfilégryta med gräddsås, kryddkorvar, syltlök och champinjoner. Perfekt bjudrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 oktober 2014
Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 1-5 krm grovmalen svartpeppar
  • 3 ölkorvar med krydda
  • 1 burk syltlök
  • 2 burk champinjoner
  • 1 l grädde
  • 3 msk kalvfond, efter smak
  • 1 dl äppeldricka, efter smak
  • 3 msk matfett, till stekning
  • jasminris

Gör så här

  1. Skiva löken och bryn i stekpanna, krydda med salt och svartpeppar. Skiva fläskytterfilén och krydda med salt och peppar. Bryn i matfett i en stekpanna.
  2. Häll över äppeldricka och sjud i 5 minuter.
  3. Häll över i en gryta. Häll i den brynta löken. Skiva ner ölkorv, syltlök och champinjoner.
  4. Slå på grädden och kalvfonden efter smak. Krydda med salt och svartpeppar. Låt grytan puttra i ca en timme.
  5. Under tiden kokar du jasminriset. Forma till 4 bollar och servera i portionsskålar vid sidan av grytan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept