Aubergineröra

20 min
Aubergineröra
Foto: TV4

Ingen mezefest utan aubergineröra.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Till mezen serveras vitt bröd, typ baguette i tunna skivor samt turkisk yoghurt med lite finhackad mynta samt pressad vitlök, efter behag,

Dryck till maten

EFES, turkiskt öl.

Fler mezerecept

Kronärtskockshjärtan


Fyllda filodegsrullar


14 september 2010
Visa mer
20 min

Du behöver

  • 1 st medelstor aubergine
  • 4 st charlottenlökar
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • Neutral olja, tex rapsolja att steka i.
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna och lägg dem åtsidan.
  2. Stek auberginen, skalad, i skivor, med ganska mycket olja. Lägg åt sidan. i.
  3. Stek charlottenlöken o vitlöken, båda finhackade.
  4. Blanda ihop allt stekt o rostat tillsammans med persiljan, lite salt (smaka av). Mal ihop det med t.ex. en stavmixer till en grovmalen röra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept