Cheescake med kallrökt lax

30 min + 2 h
10
Cheescake med kallrökt lax
Foto: TV4

Cheesecake med digestivebotten, färskost, kallrökt lax, äpple och purjolök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 september 2014
Visa mer
30 min + 2 h
10

Du behöver

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smält smör

Fyllning

  • 300 g philadelphiaost
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 5 gelatinblad

Topping

  • 200 g kallrökt "Savo"-lax (ok enligt WWF:s riktlinjer)
  • 1 grönt äpple
  • 0,5 dl purjolök
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk citronsaft

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Mixa digestivekexen och blanda dem med det smälta smöret. Bred sedan ut det i en form med smörpapper i.
  3. Lägg alla fyllningsingredienser (utom gelatinbladen) i en skål och vispa ihop det med en elvisp.
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i en skål i micron på full effekt tills de smälter.
  5. Häll sakta i det nu rinnande gelatinet i skålen och blanda om.
  6. Bred smeten över kexbottnen och låt stela i minst 2 timmar.
  7. Vid servering, finhacka den kallrökta laxen, äpplet och purjolöken. Blanda sedan ihop allt med salt och citronsaft och lägg toppingen på cheesecaken som nu är färdig att servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept