Pannacotta med fruktkompott

Pannacotta med fruktkompott
Foto: TV4

Pannacotta med fruktkompott

Av: Simon - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

20 m

Krämig vaniljpannacotta toppas med kompott på ingefära, rambutan, mango och lime.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 3 gelatinark
  • 0,5 dl strösocker

Fruktkompott

  • 0,75 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 limefrukter, pressade
  • 15 rambutan, kinesisk frukt
  • 1 mango

Gör så här

  1. Dela vaniljstången i hälften och skrapa ur fröna.
  2. Lägg i gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Koka upp grädden med vaniljstången, fröna samt sockret. Krama ur gelatinbladen och tillsätt i grädden.
  4. Häll blandningen i snygga plastglas så att man kan få ur pannacottan när gelatinet stelnat i kylen (det tar ca 3 timmar).
  5. Koka upp vattnen med sockret och ingefäran för kompotten. Pressa i limen när vattnet kylts.
  6. Skala rambutan samt mangon. Mixa kompotten med en mixer. Se till att få lite fruktbitar kvar. Ställ kompotten i kylskåpet 1 timme.
  7. Servera pannacottan på fat och häll kompotten över.