Smarriga oxroulader i mustig sås med pressad pära

Oxroulader
Foto: TV4
4

Du behöver

Oxroulader

  • 800 g lövbiff
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 8 st cornichons
  • 55 g rökt sidfläsk
  • 8 st tandpetare
  • 25 g smör
  • 1,5 l vatten
  • 0,75 dl oxfond
  • 1 dl rödvin
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk maizena brun redning
  • 1 msk röd vinbärsgelé

Pressad pära

  • 12 st potatisar
  • 1 tsk salt
  • Finhackad persilja, till garnering

Gör så här

  1. Rosta palsternacka i 250 grader i cirka 10 minuter.
  2. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap.
  3. Lägg en cornichon, 1 stav palsternacka och 1 stav sidfläsk längst ner på köttskivan.
  4. Salta och peppra och rulla ihop. Fäst ihop med tandpetare.
  5. Bryn rouladerna i stekpanna på hög värme och lägg dem sedan i en kastrull.
  6. Häll i vatten, oxfond och rödvin. Låt puttra i 45 minrute på medelvärme.
  7. Plocka bort oxrouladerna och red ner vätskan till en tredjedel, det tar cirka 60 minuter.
  8. Skala potatisen och koka den i cirka 40 minuter.
  9. Efter reducering av sås häll i grädde, brun maizena och gelén.
  10. Lägg i rouladerna cirka 4 minuter innan servering.
  11. Pressa potatisen. Servera och garnera med persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept