Backens jordärtskockssoppa

Backens jordärtskockssoppa
Foto: TV4

Du behöver

  • 650 g grovt hackade jordärtskockor
  • 3 st skalade, delade schalottenlökar
  • 1 st delad vitlöksklyfta
  • 5 dl vispgrädde
  • 7 dl mjölk
  • 0,5 dl kycklingfond
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 skivor formfranska

Gör så här

  1. Blötlägg jordärtskockorna i kallt vatten i cirka 10 minuter.
  2. Putsa med en svamp. Rosta tillsammans med schalottenlök och vitlök i 250 grader i cirka 15 minuter i ugn tills jordärtskockorna är mjuka.
  3. Häll över i en gryta. Tillsätt grädde, mjölk och kycklingfond. Låt koka upp. Mixa slät.
  4. Häll tillbaka soppan genom en såssil i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Mixa soppan strax innan servering så den blir fluffig. Garnera med en persiljekvist.
  6. Skär av kanterna på brödskivorna. Stek på hög värme tillsammans med smör tills de får en fin gyllenbrun färg, skär diagonalt till 2 små trekanter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept