Rimmad torskrygg med knaperstekt bacon

Rimmad torskrygg med knaperstekt bacon
Foto: Tv4

Du behöver

Champagnesås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk fiskfond koncentrerad
  • 1 tsk fransk ljus senap
  • 1 dl champagne

Fisk och bacon

  • 800 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 paket bacon

Kokta primörer

  • 4 st morötter
  • 6 st sparrispotatisar
  • 8 st grön sparris
  • 1 paket haricots verts
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Champagnesås
    Blanda crème fraiche, fiskfond och senap i en kastrull - gärna i en som kan tas till bordet.
  2. Ge blandningen ett uppkok inför serveringen, ta kastrullen till bordet och häll ner 1 dl champagne.
  3. Lägg upp fisk, potatis och ärter på varma tallrikar, häll den skummande såsen runtom och toppa med bacon.
  4. Torsk och bacon
    Ta fram fisken ur kylen 1 timma innan servering. Salta bitarna på båda sidorna och låt den sedan stå övertäckt tills den ska tillagas.
  5. Hetta upp stekpannan och tillsätt smöret. Låt det smälta och lägg sedan fisken med köttsidan neråt.
  6. Låt den bryna några minuter och vänd sedan fisken när den fått en gyllenbrun yta.
  7. Ta bort från stekpanna och placera fisken i ugnssäker form och placera i ugnen tills den har nått en innertemperatur på 56-58 grader, cirka 8-10 minuter på 150 grader.
  8. Tärna baconen. Lägg i det i en het panna och sänk därefter ner värmen till hälften. Bryn tills det fått fin färg och börjar bli knaprigt.
  9. Kokta primörer
    Koka primörerna i saltat vatten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept