Rice krispies-pavlova med vaniljsmörkräm och färska bär

Rice krispies-pavlova med vaniljsmörkräm och färska bär
Foto: TV4

Rice krispies-pavlova med vaniljsmörkräm och färska bär

Av: Sara - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

1,5 h + garnering

Marängbakelser med rice krispies och vaniljsmörkräm. Garneras med färska hallon och blåbär. Det är ingen vanilj i vanljsmörkrämen, men den smakar lite "vaniljigt" ändå.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Dessertvinet Nederburg Noble Late Harvest är med sin tropiskt fruktiga smak ett utmärkt alternativ till denna söta och fruktiga dessert.
Art.nr: 2741 Ursprung: Sydafrika

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl Rice Krispies

Vaniljsmörkräm

  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 45 g smör

Till garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • hallon och blåbär

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum.
  2. Vänd ner flingorna i marängen.
  3. Spritsa ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
  4. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.
  5. Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med hallon och blåbär.