Lax gravad i Helsinge rököl

20 min
4
Lax gravad i Helsinge rököl
Foto: TV4

Ölgravad lax serveras med en kaviar- och löjromssås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Asahi Superdry är en ljus lager med diskret doft av säd och honung. Smaken är krispigt fruktig med inslag av rostat bröd, citrus och majs. Detta är en öl som kan kombineras med såväl asiatiska rätter som lättare husmanskost och fiskrätter.
Art.nr: 1556 Ursprung: Japan




21 maj 2014
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20 min
4

Du behöver

  • 300 g tunnskuren lax (tag bort ev. mörkt laxkött)

gravning

  • 1 dl Hälsinge gravöl
  • 1 msk salt
  • 2 msk socker (grava ca 2 minuter därefter får lagen rinna av i sil.)
  • Några varv vitpeppar från kvarn

sås

  • 1 dl crème fraiche, vispad
  • 2 msk kalles kaviar
  • 2 msk rödlök
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk Kalixlöjrom

Gör så här

  1. Blanda öl, salt socker och vitpeppar och låt laxen marinera i ca 2 min. Lägg laxen i en sil, och låt lagen rinna av.
  2. Blanda ihop crème fraiche, kalles kaviar, löjrom, rödlök och gräslök till en sås.
  3. Lägg upp laxrosor på salladsbädd, och toppa med en sked Kalixlöjrom. Servera med sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept