Barbeque à la Norrland

1h 30 min
4
Barbeque à la Norrland
Foto: TV4
1h 30 min
4

Du behöver

Ugnsbakade rotfrukter

  • 0,5 kg potatis
  • 0,5 kg morötter
  • 200 g palsternacka
  • 200 g rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Granrökt kyckling

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk senap
  • 3 krm svartpeppar
  • Rejält med granris

Tomat- och ruccolasallad

  • 100 g ruccola
  • 225 g körsbärstomater, delade
  • 0,5 st färsk chili, urkärnad, hackad
  • 3 st stjälkar färsk basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 st vitlöksklyfta, riven

Baba ganoush

  • 1 st äggplanta, ugnsbakad, mosad
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk Sesampasta
  • 3 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Ugnsbakade rotfrukter
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär i jämnstora bitar.
  3. Lägg rotfrukterna i en långpanna och ringla över olivolja.
  4. Tillsätt salt och peppar. Rör om med händerna.
  5. Stek mitt i ugnen i 30 minuter.
  6. Rotfrukterna ska bli mjuka.
  7. Granrökt kyckling
    Tänd grillen. Blanda olivolja, soja och senap i en skål.
  8. Tillsätt lite svartpeppar.
  9. För över marinaden till en påse och lägg i kycklingfiléerna.
  10. Fukta granriset lätt och lägg det på den vita kolbädden.
  11. Lägg sedan kycklingfiléerna på grillen och grilla under lock i cirka 45 min.
  12. Vänd kycklingfiléerna efter halva tiden. Pensla eventuellt med lite olivolja.
  13. Tillsätt mer granris vid behov.
  14. Tomat- och rucolasallad
    Lägg rucolasallad i en skål.
  15. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i skålen.
  16. Skiva chilin fint och tillsätt.
  17. Lägg i några större basilikablad.
  18. Tillsätt olivolja och balsamvinäger.
  19. Riv en halv skalad vitlöksklyfta.
  20. Blanda ihop och servera.
  21. Baba ganoush
    Värm ugnen till 150 grader.
  22. Pensla äggplantan med olja och stick i den några gånger med en gaffel.
  23. Baka mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
  24. Det går också bra att grilla äggplantan.
  25. Låt äggplantan svalna och dela den sedan på längden.
  26. Skrapa ur innanmätet med en sked och mosa.
  27. Lägg upp det i en skål.
  28. Kasta skalen.
  29. Tillsätt vitlök, sesampasta, citronsaft och olivolja.
  30. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  31. Tillsätt eventuellt mer citronsaft.
  32. Garnera gärna med lite finhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept