Rabarber med vanilj- och mandelparfait

135 min
4
Rabarber med vanilj- och mandelparfait
Foto: TV4
135 min
4

Du behöver

Mandelparfait

  • 2 st äggulor
  • 40 g florsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl smetana
  • 1,5 st gelatinblad, blötlagda
  • 25 g mandel, flagad och rostad

Inkokt rabarber

  • 4 st medelstora stjälkar rabarber
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Vispa äggulor och florsocker fluffigt.
  2. Skrapa ner frön från vaniljstången.
  3. Vänd i smetana och gelatinblad. Häll i formar och frys.
  4. Skär stjälkarna på längden och skär sedan varje längd i 2 cm stavar.
  5. Koka upp rabarber, socker och vatten och låt koka på låg värme i cirka 2,5 minuter.
  6. Ta ur parfaiten ur formarna och vänd i flagad mandel. Lägg upp parfaiten på en grund av rabarber.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept